Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci
PrinteazaO reteta de ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci din: ciuperci, rascovi, ciuperci de camp, ulei de susan, ceapa, cartofi, sos de soia, bulion de legume, sare, piper si coriandru.
- 150 g ciuperci urechi de lemn proaspete sau 75 g ciuperci chinezesti uscate
- 150 g rascovi
- 150 g ciuperci de camp
- 1 lingura ulei de susan sau de arahide
- 200 g ceapa, tocata
- 500 g cartofi dulci, frecati cu o perie si taiati bucati foarte mari
- 3 linguri sos de soia brun
- 750 ml bulion de legume sau apa
- Sare si piper negru
- 3 linguri coriandru proaspat, tocat
Mod de preparare:
Se taie ciupercile urechi de lemn sau, daca se folosesc ciuperci uscate, se acopera cu apa clocotita si se lasa 20 de minute sa se rehidrateze. Se scot ciupercile, se scurge lichidul printr-o sita tapetata cu servetel de hartie si se lasa deoparte. Se taie ciupercile. Se toaca bucati mari rascovii si ciupercile de camp.
Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se rumeneste la foc iute 5 minute sau pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se caleste totul inca 1 minut. Se adauga cartofii dulci, sosul de soia, bulionul sau apa, inlocuind o parte din bulion cu zeama in care au stat ciupercile uscate.
Se da in clocot, se reduce focul la minim si se fierbe astfel, fara capac, 30-40 de minute pana cand cartofii s-au inmuiat si o mare parte de lichid s-a evaporat. Se amesteca din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper, se inglobeaza coriandrul si se serveste.
Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci
Pofta buna!