Retete internationale: Supă cremă de praz
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester, sare, piper si patrunjel.
- 1 lingură făină
- 2-1/2 lingură unt
- 1 l supă de legume
- 600 g praz
- piper alb măcinat
- 1-2 linguriţe suc de lămâie
- 1 praf macis (condiment din floare de nucşoară)
- câteva picături de sos Worcester
- sare
- piper
- pătrunjel prospăt
Mod de preparare:
Se căleşte făina într-o lingură de unt topit; se stinge cu supă de legume, se bate cu telul şi se dă din nou în clocot. Se lasă să fiarbă la foc moale cea 30 min., amestecând din când în când.
Intr-o tigaie adâncă, se topeşte restul de unt şi se prăjeşte prazul circa 4 min. Se adaugă la supă şi se condimentează cu piper, sare şi macis. Se acoperă cu un capac şi se lasă să mai fiarbă la foc mijlociu cea 20 min.
In final, se pasează cu mixerul şi se mai condimentează, după gust, cu sos Worcester şi suc de lămâie. Se ornează cu piper şi se serveşte cu baghetă crocantă.
Supă cremă de praz
Pofta buna!