Puding cu coacaze si capsuni
PrinteazaO reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine.
- 250 g coacaze negre
- 250 g coacaze rosii
- 250 g capsuni, taiate in jumatati daca sunt mari
- 123 g zahar pudra
- 4 linguri de kirsch sau Cointreau
- 250 g zmeura
- 1 paine mica alba, taiata pe lungi in felii foarte subtiri
ornare:
- zmeura
- coacaze rosii
Mod de preparare:
Se curăţă coacăzele de pe crenguţe cu ajutorul unei furculiţe. Se pun într-o cratiţă mare care nu este de aluminiu, împreună cu căpşunile, zahărul şi lichiorul. Se acoperă cratita şi se fierbe la foc mic 5 minute sau până când zahărul s-a dizolvat, iar fructele lasă suficientă zeamă. Se adaugă zmeura, se acoperă şi se continuă fierberea la foc mic alte 2 minute, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se curăţă pâinea de coajă şi, folosind ca etalon o formă de budincă de 850 ml, se potriveşte o felie după dimensiunea bazei vasului şi alta după dimensiunea gurii vasului. Se taie feliile rămase în bucăţi. Se pune pe fundul formei felia de pâine mai mică, apoi se aranjează cu grijă bucăţile pe margini, astfel încât să se unească perfect între ele şi să depăşească buza de sus.
Se pun în formă fructele şi o parte din suc, având grijă ca feliile de pâine să nu se deplaseze. Se pun deoparte fructele rămase. Se împăturesc bucăţile de pâine de deasupra fructelor şi se completează cu capacul de pâine pregătit. Se pune forma pe un vas, se acoperă cu o farfurie sau cu un platou de mărimea formei. Se pune o greutate deasupra şi se lasă la rece pentru cel puţin 8 ore. Se acoperă şi se dau la rece restul de fructe şi suc.
Inainte de a se servi, se trece un cuţit cu vârful rotund între pâine şi formă. Se întoarce castronul pe o farfurie, agitandu-l puţin pentru ca budinca să alunece mai uşor se toarnă restul de suc. Se serveşte ornat cu zmeură şi coacăze.
Puding cu coacaze si capsuni
Pofta buna!