Tarta cu gem de zmeura
PrinteazaO reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura, zmeura si lapte.
- 500 g aluat de tarta – gata preparat
- 200-250 g gem de zmeura
- 170 g zmeura proaspata sau decongelata
- lapte sau ou batut, pentru uns
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Imparte aluatul in doua, una ceva mai mare decat cealalta. Intinde o foaie din bucata mai mare pe o suprafata presarata cu faina, pentru a obtine o foaie de 24 de cm diametru, cu grosimea de 3-4 mm.
Unge cu unt o forma rotunda si presara faina. Asaza foia in forma. Amesteca gemul cu fructele proaspete si toarna in forma. Niveleaza suprafata si lasa neacoperita o borrdura de 2 cm. Unge marginile cu lapte.
Modeleaza bucata de aluat ramas intr-o foaie lunga de circa 22 cm si taie fasii pe lungime de 1,5 cm. Rasuceste-le si asaza-le deasupra tartei, in forma de retea. Taie ceea ce depaseste marginile formei si preseaza pentru a se lipi. Unge cu lapte si da la cuptor 25 de minute, pana cand se rumeneste. Lasa sa se raceasca ianinte de a servi.
Tarta cu gem de zmeura
Pofta buna!