Hochzeitssuppe (Supă consistentă de vită)
PrinteazaIn Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa.
Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la foc mic, împreună cu nişte rădăcinoase. Pentru a pune în valoare perfect garniturile ei elegante, supa trebuie fie limpede şi să aibă culoarea chihlimbarului; de aceea, în timp ce fierbe, se culege spuma de la suprafaţă, iar la sfârşit, supa obţinută se strecoară cu atenţie.
In zilele noastre ingredientele folosite pentru Hochzeitssuppe variază în funcţie de regiunea în care este preparată. Dacă supa este mai simplă, in ea se vor pune perişoare făcute din carne şi nişte găluste din făină.
O supă de nuntă imai elegantă se prepară în regiunea Swabe, ai căror locuitori se mândresc cu această sspecialitata culinara. In ea pot pluti biscuiţi cu unt în forma de romb, găluşte sofisticate facute din ficat sau din maduvă, chiar şi fâşii delicate de clătite.
Cea mai extravaganta variantă este cea cu Maultaschen, un fel de colţunaşi nemţeşti, umpluţi cu spanac şi carne, carre se mai numesc şi buzunare şvăbeşti. Lai sfârşit, se presară deasupra supei puţin arpagic verde tocat.
Hochzeitssuppe
Pofta buna!
Ce tare e supa asta