Lipii cu carne de oaie
PrinteazaO reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel, ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si cimbru.
- 4 lipii
- 300 g carne tocata de oaie sau miel
- 4 cepe
- 100 g pasta de tomate
- 100 ml vin
- 1 varza alba
- 5 rosii
- boia de ardei
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Inabuseste carnea de oaie in ulei cu putina apa si condimenteaza dupa gust. In grasimea ramasa caleste apoi ceapa taiata marunt. Adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei, vinul si carnea inabusita.
Completeaza cu apa cat cuprinde si lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut bine, asaza in mijlocul lipiilor cateva linguri din amestecul de carne. Alaturi, pune salata de varza cu rosii taiate cubulete. Pliaza lipiile pe jumatate sau ruleaza-le ca pe clatite.
Lipii cu carne de oaie
Pofta buna!