Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]
Reteta zilei: Sos tartar
PrinteazaTartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”. Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite.
Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este capitala unei regiuni cu acelasi nume din Azerbaidjan.
Ingrediente:
- 1 cana maioneza
- 1 cana castraveti murati tocati marunt
- 1 lingura marar sau patrunjel tocat fin
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita zahar
- 1/4 lingurita piper
- 2 linguri ceapa tocata marunt (optional)
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune maioneza, se adauga sucul de lamaie, mararul, zaharul, castravetii, piperul si ceapa. Se amesteca foarte bine toate ingredientele.n
Sosul tartar se serveste rece, cu fileuri, crochete sau chiftele de peste.
De asemenea, se potriveste cu carne de pasare fripta, simplu sau pane.
Sos tartar
Pofta buna!
Poate te intereseza si:
Sos pesto cu usturoi
Incoming search terms:
- sos tartar
- sos tartar reteta
- reteta sos tartar
- sos tartar reteta originala
Foarte bun sosul tartar, imi place mult
da la sosul tartar nu pui sare a? sunt prost
Unul din cele mai bune sosuri