Rulada de cartofi

Printeaza

O reteta de rulada de cartofi din: cartofi, faina, spanac, sunca, ulei, ou, sare si piper alb.

Ingrediente:Rulada de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 280 g faina
  • 1 kg spanac congelat
  • 6 felii sunca
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se aşază într-o oală şi se acoperă cu apă rece. Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie; se scurg, se pasează, se sărează şi se lasă să se răcească. Se înglobează apoi 1 lingură de ulei, oul bătut, sare şi piper. Se amestecă bine, apoi se încorporează treptat făina.

Se curăţă spanacul, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă. Pe o bucată de hârtie de copt, se întinde o foaie din compoziţia de cartofi şi se aşază deasupra frunze de spanac şi şuncă. Se rulează în hârtie. Se lipesc marginile de cartofi şi întreaga ruladă se împachetează din nou în hârtie de copt.

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se aşază rulada într-o tavă adâncă, care se pune la rândul ei în bain-marie; se introduce în cuptor şi se coace cea 50 min. Apoi se despachetează rulada din hârtie, care se aşază pe fundul tăvii şi se pune deasupra rulada.

Se măreşte temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace rulada cea 10 min., astfel încât să se rumenească uşor. Rulada se taie felii şi se serveşte caldă sau rece.

Rulada de cartofi

Rulada de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.