Piept de curcan umplut cu legume
PrinteazaO reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana.
- 800 g piept de curcan fara piele
- sare
- piper
- 4 felii paine alba
- 120 ml lapte
- 120 g kaizer afumat
- 250 g spanac
- 1 lingura macis
- 300 ml supa de pasare
- 60 g unt
- 40 g seminte de floarea soarelui
- 80 ml smantana
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se crestează cu cuţitul astfel încât să ia naştere un buzunar; se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară. Se taie cuburi pâinea prăjită şi se mai usucă puţin în cuptor. Se lasă să se răcească, se stropesc cu lapte şi se lasă să se înmoaie.
Se taie cuburi kaizerul şi se prăjeşte, fără adaos de grăsime. Se stoarce pâine de excesul de lapte. Se curăţă spanacul şi se opăreşte; se stoace şi se toacă. Se amestecă pâinea cu kaizerul răcorit, spanac şi ou; se condimentează cu sare, piper şi floare de nucşoară şi se umple cu această compoziţie buzunarul din carne. Se coase deschizătura sau se prinde cu clame speciale pentru carne.
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se aşază friptura într-o formă de sufleu şi se toarnă deasupra supă; se acoperă forma cu capacul ei şi se coace 75 min., până ce este aproape moale. în timpul coacerii, se stropeşte din când în când cu zeama din formă şi se mai adaugă câte o bucată de unt.
Cu 15 min. înainte de a fi gata friptura, se scoate capacul şi se reduce focul din cuptor la 180 °C. In final, se scoate friptura din sos şi se păstrează la cald. Sosul se dă în clocot şi se adaugă smântână. Se taie felii friptura şi se presară seminţe de floarea-soarelui prăjite; se toarnă deasupra sosul şi se serveşte friptura cu piure de cartofi.
Piept de curcan umplut cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piept de curcan umplut cu legume