Minitarte cu mere si scortisoara
PrinteazaO reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar tos, scortisoara si iaurt.
- 6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24×24 cm
- 25 g unt nesarat topit
- 2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri
- 2 linguri zahar tos marunt
- 1/2 lingurite scortisoara, macinata
Garnitura:
- 4 linguri de iaurt, optional
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se intinde o foaie de aluat pe suprafata de lucru, se unge cu putin unt topit, apoi se pune o alta foaie deasupra.
Se continua ungand cu unt si adaugand alta foaie deasupra, pana cand vor fi suprapuse cele 6 foi.
Folosind ca forma o farfurie de 12 cm diametru, se decupeaza patru bucati circulare de aluat, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Se unge fiecare cerc de aluat cu untul ramas si se pune pe o tava de copt. S
e aranjeaza feliile de mar pe bucatile de aluat, aranjandu-le dinspre centru catre margini.
Se presara zahar si scortisoara, apoi se coc 20 de minute sau pana cand aluatul capata o culoare aurie, iar merele s-au inmuiat.
Minitartele se servesc calde, cu cate o lingurita de iaurt deasupra, dupa gust.
Minitarte cu mere si scortisoara
Pofta buna!