Minitarte cu mere si scortisoara

Printeaza

O reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar tos, scortisoara si iaurt.

Ingrediente:Minitarte cu mere si scortisoara

  • 6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24×24 cm
  • 25 g unt nesarat topit
  • 2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri
  • 2 linguri zahar tos marunt
  • 1/2 lingurite scortisoara, macinata

Garnitura:

  • 4 linguri de iaurt, optional

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se intinde o foaie de aluat pe suprafata de lucru, se unge cu putin unt topit, apoi se pune o alta foaie deasupra.

Se continua ungand cu unt si adaugand alta foaie deasupra, pana cand vor fi suprapuse cele 6 foi.

Folosind ca forma o farfurie de 12 cm diametru, se decupeaza patru bucati circulare de aluat, cu ajutorul unui cutit ascutit.

Se unge fiecare cerc de aluat cu untul ramas si se pune pe o tava de copt. S

e aranjeaza feliile de mar pe bucatile de aluat, aranjandu-le dinspre centru catre margini.

Se presara zahar si scortisoara, apoi se coc 20 de minute sau pana cand aluatul capata o culoare aurie, iar merele s-au inmuiat.

Minitartele se servesc calde, cu cate o lingurita de iaurt deasupra, dupa gust.

Minitarte cu mere si scortisoara

Minitarte cu mere si scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.