Miel cu dovlecei
PrinteazaO reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate. Apoi se prăjeşte la cuptor, la foc potrivit.
- 500 g pulpa de miel
- 500 g dovlecei
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 50 ml ulei
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Presăraţi bucăţele de carne cu sare şi piper şi prăjiţi-le în ulei, la foc mic, până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile. Separat, într-o altă tigaie, căliţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cuburi. După 6-7 minute puneţi şi dovleceii necurăţaţi de coajă, însă bine spălaţi şi tăiaţi în cuburi aproximativ egale cu cele de morcov. Căliţi totul la foc potrivit încă 10-12 minute amestecând din când în când, apoi adăugaţi mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
Puneţi în tigaie bucăţile de carne prăjite, acoperiţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic încă 3-4 minute.
Miel cu dovlecei
Pofta buna!