Sandvişuri cu salată de peşte
PrinteazaO reteta delicioasa de sandvis cu: aluat foitaj, file de peste, ansua, cartofi, oua, ceapa alba, castraveti murati, smantana, maioneza, sare, piper, marar, patrunjel.
- un pachet aluat de foitaj
- două fileuri de peşte
- 125 g fileuri de anşoa
- doi cartofi
- 3 ouă
- o ceapă albă
- doi castraveţi muraţi
- 100 ml smântână
- două linguri cu maioneză
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut, se presară cu verdeaţă tocată şi se introduc în cuptorul încins. Se coc până capătă o culoare aurie, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească. Cartofii se curăţă de coajă, se fierb cu puţină sare, se răcesc şi se taie cubuleţe.
Se pun într-un castron împreună cu ceapa curăţată de foi şi tăiată peştişori, castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi scurşi de suc. Se presară două ouă fierte şi tăiate bucăţele, fileurile de anşoa tocate, fileurile de peşte fierte separat şi tăiate mărunt. Se presară mărar şi pătrunjel tocat, sare şi piper.
Se adaugă smântână şi maioneza, se amestecă totul şi se serveşte imediat, alături de rulourile de foitaj.
Sandvişuri cu salată de peşte
Pofta buna!