Şniţel de cod cu salată
PrinteazaO reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana, morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel, ulei.
- 4 fileuri de cod
- 100 g pesmet
- două ouă
- 30 g alge uscate
- un măr
- 200 ml smântână
- un morcov
- o ţelină mică
- un sfert de varză albă
- un ardei iute mic
- 50 ml oţet de mere
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Fileurile de cod se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Se trec prin oul bătut, apoi prin pesmet, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant.
Se aşază pe un platou, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se păstrează la cald. Morcovul, ţelina şi mărul se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-un bol.
Varza albă se spală, se scurge de apă, se taie fideluţă sau se dă prin râzătoare şi se pune peste ingredientele din bol. Se adaugă ardeiul iute spălat şi tocat mărunt, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se toarnă oţetul de mere şi 50 ml ulei, se amestecă şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Smântână se amestecă bine cu sare, piper şi algele uscate hidratate în apă caldă şi tăiate mărunt.
Şniţel de cod cu salată
Pofta buna!