Sufleu de castane cu cireşe
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu din: castane, oua, branza de vaci, cocao, faina, praf de copt, cirese, piper alb, zahar.
- 4 ouă
- 125 g brânză slabă de vaci
- 125 g piure de castane
- 1 lingură cacao
- 3 linguri făină amestecată
- praf de copt
- 100 g cireşe
- 1/2 piper alb, măcinat
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 180° C. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din zahăr.
Gălbenuşurile se bat cu cealaltă jumătate de zahăr, până când se obţine o cremă. Piureul de castane se amestecă cu brânza. Cacaua se amestecă cu făina şi cu puţin praf de copt. Cireşele se zdrobesc şi se amestecă cu piperul alb, obţinandu-se un piure.
Se amestecă toate aceste ingrediente, obţinându-se o cremă densă, care reprezintă masa sufleului. Se toarnă această compoziţie în forma unsă cu unt şi presărată cu făină.
Se lasă la cuptor circa 20 de minute. Se scoate, se pune pe o farfurie, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte decorat cu frişcă şi cu cireşe proaspete.
Sufleu de castane cu cireşe
Pofta buna!