Jeleu de cireşe cu rozmarin
PrinteazaO reteta gustoasa de jeleu din: cirese, suc de cirese, zahar, vin rosu, rozmarin, suc de lamaie, gelatina, cirese glasate.
- 250 g cireşe
- 200 ml suc de cireşe
- zahăr (după gust)
- 200 ml vin roşu
- 1 crenguţă rozmarin
- 3 linguri suc de lămâie
- 7 foi de gelatină albă
- frunzuliţe de rozmarin
- 4 cireşe glasate pentru decor
Mod de preparare:
Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi, se taie jumătăţi şi se scurg de apă, păstrându-se şi sucul scurs. Gelatina se topeşte în apă călduţă. Se amestecă sucul de cireşe cu sucul scurs, cu sucul de lămâie şi cu vinul roşu, se adaugă zahăr (în funcţie de gust) şi crenguţa de rozmarin, apoi se încălzeşte (fără să ajungă să dea în fiert).
Se acoperă cu capac, se lasă pe foc mic 10 minute, apoi se scoate rozmarinul. Se ia de pe foc, se încorporează gelatina şi se lasă să se răcească. Jumătăţile de cireşe se împart în 4 pahare înalte, se toarnă deasupra compoziţia obţinută şi se pun cupele la frigider, timp de 3 ore.
In momentul servirii, se pune câte o cireaşă glasată şi o frunzuliţă de rozmarin.
Jeleu de cireşe cu rozmarin
Pofta buna!