Fantezie din ciocolată şi căpşuni

Printeaza

O reteta delicioasa de desert fantezie din:faina, unt, sare, ou, ciocolata amaruie, espresso, zahar vanilat, frisca, zahar, capsuni.

Ingrediente aluat:Fantezie din ciocolată şi căpşuni

  • 125 g făină
  • 60 g unt
  • sare
  • 1 ou

Ingrediente spuma de ciocolată:

  • 150 g cioco­lată amăruie
  • 50 ml espresso
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 30 g zahăr vanilat
  • 100 g frişcă
  • 2 linguri zahăr

Ingrediente decor:

  • 250 g căpşuni
  • fulgi de ciocolată
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu sarea. In mijloc se pune untul, apoi oul şi se frământă până când se obţine un aluat. Se în­tinde apoi într-o foaie de 4 mm, se înveleşte cu folie şi se lasă la rece cca 30 de minute.

Se pune aluatul pe plan­şeta presărată cu făină şi se taie 8 cerculeţe, cu diametrul de 8-10 cm, care se pun pe o hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins la 180° C, cca 10 minute. Se scot şi se lasă să se răcească. Se topeşte ciocolata ală­turi de espresso, pe baie de aburi. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat. Compoziţia de ciocolată se amestecă cu gălbenuşurile, cu frişca şi se bate cu telul până devine spumă.

Se pune pe o farfurie câte un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolată, alt cerc de aluat, din nou spumă de ciocolată. Se pun vertical jumătăţi de căpşuni, cu miezul spre exte­rior şi fulgi de ciocolată. Se dă la rece înainte de servire.

Fantezie din ciocolată şi căpşuni

Fantezie din ciocolată şi căpşuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.