Miel marocan pentru masa de Paşte
PrinteazaO reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate.
- 1 pulpa de miel
- 3 linguri faina
- 400 g rosii
- 100 g stafide
- 350 – 400 ml supa de miel
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 3 fire cimbrisor verde
- 1 legatura rozmarin
- 1 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita scortisoara
- sare
- piper
- boia
- ierburi aromate proaspete
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, ştergeţi-o bine, tăiaţi-o în bucăţele potrivite şi frecaţi-o cu sare, boia şi piper, apoi cu făină. Ungeţi cu ulei un vas taji-ne, puneţi carnea în vas, acoperiţi vasul cu capacul şi puneţi-l la cuptorul încălzit dinainte.
Din când în când, stropiţi carnea cu sosul rezultat în vas. Tocaţi măruţ ceapa şi usturoiul şi puneţi-le în vas. Adăugaţi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe. înmuiaţi stafidele în apă caldă. Spălaţi verdeţurile şi tocaţi-le mărunt. Puneţi-le în vas o dată cu stafidele, aproximativ după 1 oră de când vasul a fost pus la cuptor.
După 1 oră şi jumătate turnaţi în vas supa de miel în care aţi adăugat condimentele. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l în continuare la foc potrivit, cel puţin încă 1 oră, până când scade sosul din vas. La servire se mai adaugă condimente dacă este necesar şi se presară ierburi aromate tocate mărunt.
Miel marocan pentru masa de Paşte
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de miel marocana