Miel marocan pentru masa de Paşte

Printeaza

O reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate.

Ingrediente:Miel marocan pentru masa de Paşte

  • 1 pulpa de miel
  • 3 linguri faina
  • 400 g rosii
  • 100 g stafide
  • 350 – 400 ml supa de miel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 fire cimbrisor verde
  • 1 legatura rozmarin
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sare
  • piper
  • boia
  • ierburi aromate proaspete

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, ştergeţi-o bine, tăiaţi-o în bucăţele potrivite şi frecaţi-o cu sare, boia şi piper, apoi cu făină. Ungeţi cu ulei un vas taji-ne, puneţi carnea în vas, acoperiţi vasul cu capacul şi puneţi-l la cup­torul încălzit dinainte.

Din când în când, stropiţi carnea cu sosul rezul­tat în vas. Tocaţi măruţ ceapa şi us­turoiul şi puneţi-le în vas. Adăugaţi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe. înmuiaţi stafidele în apă caldă. Spălaţi verdeţurile şi tocaţi-le mărunt. Puneţi-le în vas o dată cu stafidele, aproximativ după 1 oră de când vasul a fost pus la cuptor.

După 1 oră şi jumătate turnaţi în vas supa de miel în care aţi adăugat condi­mentele. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l în continuare la foc potrivit, cel puţin încă 1 oră, până când scade sosul din vas. La servire se mai adaugă condimente dacă este necesar şi se presară ierburi aromate tocate mă­runt.

Miel marocan pentru masa de Paşte

Miel marocan pentru masa de Paşte

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de miel marocana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.