Salata de sfecla cu muschi tiganesc

Printeaza

O reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet, fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare si piper alb.

Ingrediente:Salata de sfecla cu muschi tiganesc

  • 500 g radacina de sfecla rosie
  • 200 ml otet
  • 2 fructe de avocado
  • sucul stors de la 1 lamaie
  • 300 g muschi tiganesc (bucata intreaga)
  • 400 g smantana
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Se coace sfecla în cuptor, se lasă să se răcească şi se decojeşte. Se taie cuburi şi se marinează într-un amestec de oţet cu sare şi piper. Se curăţă de coajă fructele de avocado şi se taie în două. Se scoate sâmburele lemnos şi se taie cuburi pulpa. Se stro­pesc cu suc de lămâie şi se pun deoparte.

Se taie cuburi muşchiul ţigă­nesc, în boluri sau pahare largi de sticlă, se aşază un strat de sfeclă roşie, unul de avocado şi deasupra unul de muşchi ţigă­nesc. Se repartizează deasupra smântână condimentată cu sare şi piper alb şi se ornează cu mărar proaspăt.

Salata de sfecla cu muschi tiganesc

Salata de sfecla cu muschi tiganesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.