Mancare greceasca cu carne de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare greceasca din: carne de miel, ulei de masline, ceapa rosie, vin alb, salata verde, oua, ceapa verde, marar, sare, piper, oregano.
- 1 kg carne macră de miel
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ceapă mare roşie
- 1 pahar cu vin alb
- 1 salată verde
- 2 ouă
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Tai mărunt ceapa verde şi pe cea roşie şi le pui la călit în ulei de măsline. Speli carnea, o tai în cuburi mari şi o adaugi peste ceapă.
Condimentezi cu sare, piper şi puţin oregano, apoi adaugi vinul. Dai în clocot 2-3 minute, apoi adaugi apă cât să acopere carnea. Pui într-o cratiţă apă să fiarbă şi adaugi salata, să se opărească. Apoi o scoţi, o scurgi şi o toci subţire.
Adaugi salata, astfel tăiată, în mâncare. După 50 minute, adaugi ouăle astfel: baţi albuşurile spumă, încorporezi apoi gălbenuşurile şi puţină zeamă în care a fiert carnea. Omogenizezi bine şi pui acest amestec peste mâncare. Mai laşi pe foc 5 minute. Când serveşti, pui deasupra mărarul tocat fin.
Mancare greceasca cu carne de miel
Pofta buna!