Mancare greceasca cu carne de miel

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare greceasca din: carne de miel, ulei de masline, ceapa rosie, vin alb, salata verde, oua, ceapa verde, marar, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Mancare greceasca cu carne de miel

  • 1 kg carne macră de miel
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă mare roşie
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 salată verde
  • 2 ouă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare:

Tai mărunt ceapa verde şi pe cea roşie şi le pui la călit în ulei de măsline. Speli car­nea, o tai în cuburi mari şi o adaugi peste ceapă.

Condimentezi cu sare, piper şi puţin oregano, apoi adaugi vinul. Dai în clocot 2-3 minu­te, apoi adaugi apă cât să acopere carnea. Pui într-o cratiţă apă să fiarbă şi adaugi salata, să se opărească. Apoi o scoţi, o scurgi şi o toci subţire.

Adaugi salata, astfel tăiată, în mâncare. După 50 minute, adaugi ouăle astfel: baţi albuşurile spumă, încor­porezi apoi gălbenuşurile şi puţină zeamă în care a fiert carnea. Omogenizezi bine şi pui acest amestec peste mâncare. Mai laşi pe foc 5 minute. Când serveşti, pui deasupra mărarul tocat fin.

Mancare greceasca cu carne de miel

Mancare greceasca cu carne de miel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.