Chec cu ciocolata alba si stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei.
- 10 ouă
- 2 căni zahăr
- 2 1/2 căni făină
- 12 linguri apă fiartă şi răcită
- 100 g ciocolată albă rasă
- 100 g stafide
- 1 esenţă rom
- ulei pentru uns tava
- o mână de făină pentru
Mod de preparare:
Pui stafidele la in muiat in esenta de rom. Separi albusurile de galbenusuri. Baţi albuşurile spuma tare cu 1 cană de zahăr, iar gălbenuşurile le freci cu cealaltă cană de zahăr şi cu un praf de sare, timp de 10 minute, apoi adaugi pe rând cele 12 linguri de apă călduţă.
Albuşurile spumă le combini cu gălbenuşurile şi adaugi făina în ploaie, lei 3 tăvi de chec, le ungi cu ulei şi le tapetezi cu făină.
Din compoziţia obţinută opreşti 1/4 şi restul de compoziţie o torni în cele 3 tăvi. în partea oprită adaugi ciocolata albă, cacaua, stafidele scurse şi torni compoziţia obţinută peste cea din tavă.
Cu ajutorul unei furculiţe, amesteci cele 2 compoziţii din fiecare tavă şi vei obţine diverse forme.
Pui tăvile în cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute, după care reduci focul. în primele 15 minute nu umbla la cuptor. Laşi la cuptor 40-45 de minute, timp în care întorci tăvile.
Chec cu ciocolata alba si stafide
Pofta buna!