Stufat de miel pentru masa de Paşte
PrinteazaO reteta de stufat de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ceapa, usturoi, ulei, ceapa, usturoi verde, suc de rosii, faina, condimente si sare.
- 500 g de carne de miel
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 4-5 linguri de ulei
- câte 2 legături de ceapă şi de usturoi verde tânăr
- 300 ml de suc de roşii
- 1 linguriţă de făină
- condimente
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, tăiaţi-o felii subţiri şi condimentaţi-o după gust. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi spălaţi-le. Tăiaţi ceapa uscată mărunt. 2 înăbuşiţi carnea şi ceapa uscată în ulei cu puţină apă. Stingeţi cu apă caidă şi continuaţi să fierbeţi până când carnea se înmoaie.
Intre timp, pregătiţi colăcei de ceapă şi usturoi verde. Din partea albă a firului de ceapă formaţi un cerc cu diametrul de 5-6 cm şi înfăşuraţi-l cu frunzele. Când carnea a fiert, adăugaţi colăceii în vas împreună cu usturoiul zdrobit şi sucul de roşii în care aţi dizolvat făina.
Fierbeţi stufatul la foc mic, timp de 5 minute, iar la sfârşit condimentaţi-l cu sare şi piper după gust. Stingeţi focul şi lăsaţi cratiţa acoperită cu un capac cca. 15 minute, pentru ca usturoiul şi ceapa să se pătrundă şi să se înmoaie bine. Serviţi stufatul fie cu mămăliguţă, fie cu garnitură de orez.
Stufat de miel pentru masa de Paşte
Poftă bună!