Miel marinat la cuptor
PrinteazaO reteta de miel marinat la cuptor din: cotlete de miel, lamaie, usturoi si boia de ardei iute.
- 4 cotlete de miel
- 1/2 kg de lămâi
- 2 căpăţâni de usturoi
- boia de ardei iute
Mod de preparare:
Puneţi cotletele de miel într-un amestec de zeamă de lămâie cu usturoi pisat şi cu boia de ardei iute. Lăsaţi-le cca. 1 zi să se marineze. A doua zi, aşezaţi-le în tava pentru friptură şi daţi-le la cuptor cca. 40 de minute, împreună cu amestecul în care au stat.
După aceea, scoateţi friptura, încercaţi-o şi, dacă este cazul, o mai puteţi lăsa alte 20 de minute la cuptor. Pentru garnitură, puteţi pregăti cartofi cu rozmarin sau, eventual, un piure de spanac. Este oricând o alegere potrivită, dar mai ales sănătoasă.
Cât despre carne, cu siguranţă că nu veţi fi dezamăgite – aroma şi gustul sosului în care s-a marinat îi conferă acesteia o notă specială, astfel încât veţi culege laudele celor care vor gusta din friptura dvs. în plus, nu este deloc o mâncare greu de preparat, dimpotrivă, nu necesită prea multă pregătire.
Miel marinat la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- miel marinat la cuptor
- miel la cuptor marinat
- friptura de miel la cuptor marinata
- friptura de miel marinata la cuptor