Varza vieneza
PrinteazaO reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita, usturoi, piper.
- o varză de un kilogram
- sare
- 100 g bacon
- o lingură de unt
- o lingură de făină
- 250 ml supă de vită
- un căţel de usturoi
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă varza de frunzele exterioare, se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi se taie în fâşii foarte subţiri. Se fierbe până când se înmoaie (30-45 de minute) într-o oală cu apă şi sare. Se pune la scurs şi se stoarce lichidul în exces. Se taie baconul în fâşii foarte subţiri şi se prăjesc în untul încins.
Se adaugă făina şi se amestecă până când se formează un rântaş mai uşor. Se toarnă supa de vită fierbinte şi se lasă pe foc, amestecând încontinuu, până când capătă consistenţa unei smântâni.
Se adaugă varza şi apoi usturoiul zdrobit, sarea şi piperul. Se încălzeşte puţin şi se serveşte. In restaurante, varza se amestecă bine cu smântână înainte de a fi servită.
Varza vieneza
Pofta buna!