Tarte cu bacon si oua
PrinteazaO reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline, ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus.
- 230 grame faina
- 125 grame unt
- 20 ml apa rece
- 10 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 5 felii de bacon prajit
- 100 grame spanac
- 50 grame smantana
- 4 oua
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca faina cu untul, pana cand are consistenta de pesmet . Adauga apa rece si mai framanta pana obtii un aluat elastic . Inveleste aluatul in hartie de copt si da la rece pentru 15 – 20 de minute.
Incinge cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Incinge putin ulei intr-o tigaie. Adauga ceapa si baconul si lasa pe foc 5 minute. Adauga apoi spanacul si lasa pe foc 2 minute. Ia tigaia de pe foc si adauga smanatnaa. Asezoneaza cu sare si piper.
Imparte aluatul in patru parti egale si da-le o forma rotunda. Aseaza aluatul pe tava si umple cu amestecul de bacon. Sparge cate un ou pe fiecare tarta. Unge apoi marginile tartelor cu galbenus. Da tava la cuptor pentru 20 de minute. Tartele cu bacon si oua se servesc cu salata.
Tarte cu bacon si oua
Pofta buna!