Cozonac umplut cu nucă si cu cacao
PrinteazaO reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri, zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide, esenta de vanilie si esenta de rom.
- 1 kg de făină
- 5 gălbenuşuri
- 200 g de zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 60 g de drojdie proaspătă
- 400 ml de lapte
- 150 ml de ulei
- 2 linguri de ulei pentru tavă
- 1 ou pentru uns.
Umplutură:
- 5 albuşuri
- 100 g de zahăr
- 10 linguri de de nucă măcinată
- 50 g de cacao
- 100 g de stafide
- 1 fiolă de esenţă de vanilie
- 1 fiolă de esenţă de rom
Mod de preparare:
Amestecaţi drojdia, 2 linguri de za-. hăr şi 100 ml de lapte cald. După ce a crescut la cald, adăugaţi acest amestec în făină, împreună cu zahărul dizolvat în laptele călduţ, cu coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile.
Frământaţi aluatul cca 20 de minute, încorporând uleiul. Lăsaţi-I să crească 1 oră, la cald. Pentru umplutură, înmuiaţi stafidele în apă caldă cu esenţă de rom.
Bateţi albuşurile spumă cu zahărul şi amestecaţi-le cu esenţa de vanilie, nucile, cacaua şi stafidele. Intindeţi 2 foi şi ungeţi-le cu umplutura pregătită, apoi rulaţi-le şi aşezaţi cozonacii în formele unse cu ulei. Lăsaţi-i 20 de minute la cald, să crească, apoi coaceţi-i 1 oră la foc mic spre mediu. La final, ungeţi-i cu ou batut.
Cozonac umplut cu nucă si cu cacao
Pofta buna!