Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară

Printeaza

O reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din: pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de lamaie, usturoi si lapte.

Ingrediente:Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară

  • un pui de aproximativ 1 kg si jumătate
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 115 g sau o jumătate de pachet de unt
  • ulei de măsline
  • praf de scorţişoară
  • coaja de la 2 lămâi, rasă
  • 10 căţei de usturoi întregi
  • o jumătate de litru de lapte

 

 

 

Mod de preparare:

Se încălzeste cuptorul la 190°C şi se pregăteşte un vas suficient de încăpător, în care va fi gătit puiul întreg. Unge vasul cu unt într-un mod cât mai generos şi toarnă peste pui sare, piper şi, mai apoi, un strop de ulei de măsline.

Întoarce puiul pe o parte şi pe alta pentru a se rumeni în mod egal. Când puiul este tot auriu, ia-l de pe foc şi aşază-l într-o farfurie. Strecoară uleiul si untul din vasul în care a stat, după care pune puiul la loc în vas. Toarnă peste el amestecul de lapte cu lămâie rasă, usturoi şi scorţişoară.

Lasă puiul în cuptor timp de o oră şi jumătate şi nu uita să-l stropeşti cu sos din când în când. La servire ia carnea de pe oase şi pune-o pe un platou. Se poate consuma împreună cu garnitură, precum spanacul, fasolea verde sau piureul de cartofi.

Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară

Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.