Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară
PrinteazaO reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din: pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de lamaie, usturoi si lapte.
- un pui de aproximativ 1 kg si jumătate
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 115 g sau o jumătate de pachet de unt
- ulei de măsline
- praf de scorţişoară
- coaja de la 2 lămâi, rasă
- 10 căţei de usturoi întregi
- o jumătate de litru de lapte
Mod de preparare:
Se încălzeste cuptorul la 190°C şi se pregăteşte un vas suficient de încăpător, în care va fi gătit puiul întreg. Unge vasul cu unt într-un mod cât mai generos şi toarnă peste pui sare, piper şi, mai apoi, un strop de ulei de măsline.
Întoarce puiul pe o parte şi pe alta pentru a se rumeni în mod egal. Când puiul este tot auriu, ia-l de pe foc şi aşază-l într-o farfurie. Strecoară uleiul si untul din vasul în care a stat, după care pune puiul la loc în vas. Toarnă peste el amestecul de lapte cu lămâie rasă, usturoi şi scorţişoară.
Lasă puiul în cuptor timp de o oră şi jumătate şi nu uita să-l stropeşti cu sos din când în când. La servire ia carnea de pe oase şi pune-o pe un platou. Se poate consuma împreună cu garnitură, precum spanacul, fasolea verde sau piureul de cartofi.
Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară
Pofta buna!