Ficatei in sos de vin
PrinteazaO reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar, sare si piper.
- 1 kg ficatei
- 2 cepe
- 300 ml vin
- 50 g unt
- 1 legatura cu marar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ficăţeii de pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că este amară). Clăteşte-i în câteva ape şi lasă-i la scurs într-o strecurătoare. Curăţă ceapa şi tai-o în cubuleţe.
Incinge untul şi căleşte-o până se înmoaie puţin, apoi adaugă ficăţeii şi lasă totul pe foc. Când ficăţeii şi-au schimbat culoarea, adaugă vinul, un praf de sare şi piper. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute, întoarce ficăţeii când zeama a scăzut şi lasă-i să se rumenească.
Stinge focul şi adaugă mărarul tocat mărunt.
Ficatei in sos de vin
Pofta buna!