Pinolata cu cremă de whisky

Printeaza

O reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat.

Ingrediente:Pinolata cu cremă de whisky

  • 150 g inghetata de frisca
  • 1 lingura seminte de pin
  • 5-6 cuburi de gehata
  • 100 ml lapte integral proaspat
  • 2 linguri crema de whisky
  • 1 plic zahar vanilat

pentru decor:

  • 1 lingura seminte de pin

 

Mod de preparare:

Prăjeşte seminţele de pin într-o tigaie neaderentă, fară grăsime, la foc mic, amestecându-le frecvent. Pune laptele în vasul blenderului împreună cu semin­ţele de pin, zahărul vanilat, îngheţata de frişcă şi cuburile de gheaţă sparte, apoi mixează ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene, cremoase şi fluide.

Toarnă pinolata în pahare fară picior, cu fundul gros şi adaugă puţină cremă de whisky, amestecând uşor. Decorează cu câteva seminţe de pin şi serveşte băutura imediat.

Pinolata cu cremă de whisky

Pinolata cu cremă de whisky

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.