Papanaşi cu magiun de Topoloveni

Printeaza

O reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune, smantana, ulei.

Ingrediente:Papanaşi cu magiun de Topoloveni

  • un kilogram brânză de vaci
  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 3 g bicar­bonat de sodiu
  • 100 g griş
  • un baton de vanilie
  • coajă rasă de lămâie şi por­tocală
  • magiun de prune
  • smânână sau iaurt
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci se scurge de zer, eventual punându-se peste noapte într-o strecurătoare. Se amestecă bine cu ouăle, zahărul tos şi bicarbonatul, se adaugă coajă rasă de lămâie şi portocală, batonul de vanilie şi se amestecă ca să se încorporeze toate ingredientele.

Se presară grişul şi făina cer­nută şi se frământă până rezultă un aluat omogen nelipicios, even­tual mai adăugând treptat făină. Din trei sferturi de aluat se formează papanaşii sub forma unor inele şi din restul de aluat se formează bile mici. Se prăjesc pe rând în ulei încins şi se scot cu o spumieră pe şervet absorbante.

Se aşază în farfurie câte un papanaş, se pune deasupra magiun de prune, se aşază o bilă de aluat şi se toarnă smântână sau iaurt.

Papanaşi cu magiun de Topoloveni

Papanaşi cu magiun de Topoloveni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.