Papanaşi cu magiun de Topoloveni
PrinteazaO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune, smantana, ulei.
- un kilogram brânză de vaci
- 400 g făină
- 3 ouă
- 100 g zahăr tos
- 3 g bicarbonat de sodiu
- 100 g griş
- un baton de vanilie
- coajă rasă de lămâie şi portocală
- magiun de prune
- smânână sau iaurt
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Brânza de vaci se scurge de zer, eventual punându-se peste noapte într-o strecurătoare. Se amestecă bine cu ouăle, zahărul tos şi bicarbonatul, se adaugă coajă rasă de lămâie şi portocală, batonul de vanilie şi se amestecă ca să se încorporeze toate ingredientele.
Se presară grişul şi făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen nelipicios, eventual mai adăugând treptat făină. Din trei sferturi de aluat se formează papanaşii sub forma unor inele şi din restul de aluat se formează bile mici. Se prăjesc pe rând în ulei încins şi se scot cu o spumieră pe şervet absorbante.
Se aşază în farfurie câte un papanaş, se pune deasupra magiun de prune, se aşază o bilă de aluat şi se toarnă smântână sau iaurt.
Papanaşi cu magiun de Topoloveni
Pofta buna!