Paste cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei.
- două piepturi de pui
- o vânătă
- un fenicul
- un dovlecel
- 4 căţei de usturoi
- 300 g paste colorate
- o portocală
- o lămâie
- sare
- piper
- cimbru
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Vânătă şi dovlecelul se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se taie felii potrivit de groase. Se stropesc cu ulei, se presară cu sare, piper şi cimbru.
Se amestecă, se lasă să stea zece minute, apoi se prăjesc într-o tigaie în puţin ulei. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe un platou cald.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se pun lângă legumele prăjite.
Usturoiul curăţat de foi şi feniculul se spală, se taie bucăţi mai mici şi se călesc două minute în uleiul rămas de la pui. Se fierb pastele, se amestecă bine cu legumele prăjite, usturoiul şi feniculul, carnea de pui şi cimbrul proaspăt.
Paste cu pui
Pofta buna!