Rulada din carne de miel cu spanac
PrinteazaO reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel, ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de miel
- 200 g ficăţei
- 100 g orez
- 4 ouă
- 1 ceapă
- mentă tocată
- 300 g piure de spanac
Mod de preparare:
Fierbe orezul, căleşte ceapa, pune ficăţeii la înăbuşit. Când sunt gata, dă ficăţeii prin maşina de tocat şi amestecă-i cu ceapa, orezul, carnea tocată şi două ouă. Pe celelalte, fierbe-le tari. Amestecă tocătura cu mâna ca să se omogenizeze.
La sfârşit, adaugă sare, mentă şi piper măcinat şi omogenizează din nou. Lasă tocătura la frigider 20 de minute. Intinde-o apoi pe o bucată de folie de plastic, ca pe o foaie de 1 -2 cm grosime. întinde şi spanacul, dar nu până în margine, şi pune în mijloc cele două ouă fierte şi curăţate.
Unge cu grăsime o formă de chec. Rulează carnea cu ajutorul foliei, pune-o în forma de chec şi bag-o în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute.
Rulada din carne de miel cu spanac
Pofta buna!