Coaste de miel cu ierburi aromate
PrinteazaO reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel, rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, ceapa si morcovi.
Ingrediente:
- 2 kg coaste de miel
- rozmarin uscat
- busuioc uscat
- cimbru
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 lingură cu oţet balsamic
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 2-3 cartofi
- 500 g morcovi
Mod de preparare:
Taie coastele în două şi crestează între oase, jumătate din lungime. Intr-o tavă de copt mai adâncă, aşază coastele cu şira în jos, în aşa fel încât să se încrucişeze oasele în sus. Pune de jur împrejur cartofii cuburi, morcovii şi ceapa tăiată în sferturi.
Adaugă ierburile, amestecate înainte, atât în sos, cât şi pe carne. Toarnă 1 cană cu apă (sau supă) şi uleiul şi dă la cuptorul încins, la foc iute, timp de 10 minute, apoi cam 40 de minute la foc potrivit.
Din când în când stropeşti carnea cu sosul din tavă. înainte cu cinci minute de a stinge focul, adaugă usturoiul feliuţe.
Coaste de miel cu ierburi aromate
Pofta buna!