Pulpa de miel invelita
PrinteazaO reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat, boabe de piper, rosie, ou si sare.
- 1 kg pulpă de miel fără os
- 2 căni cu vin
- 2-3 linguri cu ulei
- 5-6 boabe de piper negru
- 1 foaie aluat foitaj
- 1 roşie mare
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Freacă pulpa cu puţină sare şi pune-o într-o tavă mai adâncă, cu ulei, vin, o ceaşcă de apă şi boabele de piper. Dă-o la cuptorul încins în prealabil, la foc iute, timp de 15 minute, apoi la foc potrivit vreo 30 de minute, având grijă s-o stropeşti din când în când cu sosul din tavă.
Scoate pulpa din tavă pe un platou, tapeteaz-o cu felii subţiri de roşie, iar peste ele, fă un grilaj din fâşii de aluat. Unge aluatul cu ou bătut, pune carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor 1 5 minute.
Serveşte cu garnitură de ciuperci trase în unt şi amestecate cu pătrunjel verde şi chili pisat.
Pulpa de miel invelita
Pofta buna!