The Macallan 1926 Fine and Rare: Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Cel Mai Bun Whisky – Este considerat unul dintre cele mai excepționale whisky-uri din lume. Renumit pentru raritatea sa, calitatea impecabilă și prețul exorbitant, acest whisky este vârful de lance al distileriei Macallan. Istoria The Macallan 1926 Fine and Rare – Originile Macallan […]
Miel pe pat de legume asortate
PrinteazaMiel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper, ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor, mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar.
Ingrediente:
- 1 carcasa de miel cu coaste (circa 800 g)
- piper
- 3 cepe frantuzesti
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura cimbru
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 fir rozmarin
- 70 g unt
- 1 ou
- 250 g fasole verde congelata
- 1 lingurita cimbrisor tocat
- 250 g mazare congelata
- 1 dovlecei
- 1 fir praz
- 4 linguri ulei
- sare
- 2 linguri mustar
Mod de preparare:
Miel pe pat de legume asortate: pregăteşte carcasa, se piperează. Se curăţă ceapa şi se pregătesc ierburile; toate se toacă.
amestecă pesmetul cu parmezan, verdeaţă, ceapă, jumătate din cantitatea de unt moale şi ou. 2 Se încinge cuptorul la 140°C.
fierbe fasolea verde în apă cu sare şi cimbrişor timp de 8-10 min.
După primele 4 min. se adaugă mazărea şi se trece prin jet de apă rece. Dovleceii se taie felii, prazul rondele.
prăjeşte carcasa de miel de jur împrejur în ulei încins; apoi se ţine la cuptor 30-40 min.
scoate carnea din cuptor şi se unge cu muştar; se repartizează deasupra compoziţia de verdeaţă; se măreşte temperatura din cuptor la 220°C şi se mai ţine friptura 5 min.
Se scoate şi se acoperă cu folie de aluminiu; se lasă să se odihnească puţin.
călesc în restul de unt dovleceii şi prazul şi se adaugă mazărea şi fasolea verde.
condimentează cu sare şi piper. Se serveşte garnitura de legume.
Pofta buna!
The Macallan 1926 Fine and Rare