Prăjitură cu sos de căpşuni
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon.
- 500 ml lapte
- sare
- 120 g griş
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 2 pachete zahăr vanilat
- coaja de la 1 lămâie
- 1 lingură suc de lămâie
- unt şi pesmet pentru tavă
Ingrediente sos de căpşuni:
- 200 g căpşuni
- 50 g gem de căpşuni
- 100 ml apă
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de amidon
Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu un vârf de sare. Amestecând constant, se adaugă grişul şi se fierbe la foc mic timp de 3 minute. Se ia cratiţa de pe foc. Se amestecă gălbenuşul, zahărul, zahărul vanilat şi albuşul bătut spumă şi se încorporează în compoziţia de griş. Se asezonează cu sucul şi coaja de lămâie.
Se unge cu unt o tavă şi se presară cu pesmet. Se întinde compoziţia şi se dă la cuptor. Se coace timp de 30 de minute, la 160° C. Se scoate şi se lasă să se răcească, apoi se scoate din tavă şi se taie în pătrate.
Se spală căpşunile şi se taie bucăţele. Se încălzeşte gemul într-o tigaie. Se adaugă apa şi se încorporează şi bucăţelele de căpşuni. Se pune zahărul şi se lasă puţin pe foc. Se subţiază sosul cu amidonul amestecat în prealabil în puţină apă.
Prăjitură cu sos de căpşuni
Pofta buna!