Miel condimentat
PrinteazaO reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa, usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume, melasa de rodie, caise, smochine si coriandru.
- 1½ ulei de măsline
- 2 bucăţi spată de miel, cu os
- 3 cepe, foliate
- 4 căţei de usturoi, feliaţi
- ½ baton de scorţişoară
- 1 lingură seminţe de chimion şi 1 lingură de coriandru, zdrobit
- 1 praf fulgi de chilli
- 1 conservă de 400g roşii cubuleţe
- 500ml supă de legume sau de pui
- 2 linguri melasă de rodie
- 4 caise uscate, tocate
- 4 smochine uscate, tocate
- 1 mână frunze de coriandru, tocate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se adaugă o lingură de ulei într-o cratiţă care are un capac fest şi se prăjesc bucăţile de miel, pe ambele părţi, timp de 2 minute. Apoi se scot şi se pun deoparte.
Se adaugă restul de ulei şi ceapa în cratiţă şi se prăjeşte timp de 10 minute, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, condimentele şi se mai lasă pe foc 4 minute. Se pun roşiile, supa şi bucăţile de miel. Se aduce totul la punctul de fierbere, apoi se pune capacul şi se dă la cuptor. Se lasă timp de 2 ore, dar, din când în când, se întorc bucăţile de miel de pe o parte pe alta.
Se scoate capacul, se adaugă melasa, caisele, smochinele şi se amestecă. Se lasă la copt încă 30 de minute sau până carnea se ia uşor de pe os.
Se scot bucăţile de miel din cratiţă şi se învelesc în folie de aluminiu, ca să rămână calde. Se pune cratiţa pe aragaz şi se fierbe amestecul până devine vâscos. Se asezonează şi se presară cu coriandru. Se serveşte alături de orez.
Miel condimentat
Pofta buna!