Bors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: 1 cap de miel si 2-3 costiţe 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 roşie 1 ardei gras 1 legătură de leuştean 1 l borş 1 ceşcuţă cu orez sare Mod de preparare: […]
Bors de miel pentru masa de Paşti
PrinteazaO reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa.
- un kilogram coaste şi carne de miel
- 3 cepe
- 3 morcovi
- un ardei
- o ţelînă
- 2 legături leuştean
- un litru borş
- 2-3 roşii
- o linguriţă oţet
- piper pudră
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Se curăţă bucăţile de carne şi coastele. Se spală în 2-3 ape şi se lasă apoi o oră în apă cu o linguriţă de oţet. Se pregătesc în acest timp legumele. Se spală si se toacă mărunt, cubuleţe sau se dau pe râzătoare.
Se pun bucăţile de carne să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se curăţă spuma până se limpezeşte apa şi se adaugă legumele. Se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu. Se adaugă spre final şi roşiile tăiate cubuleţe.
Separat, se strecoară borşul şi se clocoteşte 5 minute. După ce a fiert carnea, se adaugă borşul. Se serveşte cu leuştean verde tăiat mărunt.
Bors de miel pentru masa de Paşti
Pofta buna!
Bors de miel cu verdeturi
Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri Mod de preparare: […]
Ciorba de miel (Bors de miel)
Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate chiar […]
Incoming search terms:
- bors de miel
- bors miel