Friptură de iepure cu măsline
PrinteazaO reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc verde, cimbru, lamai si usturoi.
Poate te intereseaza si:
- Friptura de iepure cu sparanghel la cuptor
- Friptură de iepure cu cartofi
- Friptură de iepure umplut
- Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi
- Friptura de iepure
- un kg carne de iepure (piept, pulpe)
- 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml vin roşu, dacă e iepure de camp
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat şi boabe
- 2-3 foi dafin
- 150 g măsline
- ulei de măsline
- 8 roşii
- busuioc verde
- cimbru verde
- 1 -2 lămâi
- 2-3 fire usturoi
Mod de preparare:
Se spală bine carnea de iepure sub jetul de apă rece. Se şterge cu un şervet, să nu rămână niciun strop de apă. Se freacă cu sare, piper, se înfăşoară în ierburile aromatice şi se acoperă cu vinul. Se lasă la macerat.
Se curată roşiile, se opăresc, se deco- jesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se pune să fiarbă, se adaugă usturoi, ulei de măsline, sare şi piper. La sfârşit, se pun măslinele si busuiocul.
Se bagă carnea de iepure în cuptor şi se înăbuşă la foc moderat. în acest timp, se ţine acoperită cu un capac să se pătrundă bine. Se serveşte cu sosul de roşii cu măsline. Se ornează cu felii de lămâie si busuioc.
Friptură de iepure cu măsline
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iepure cu masline
- iepure la cuptor cu masline
- iepure cu masline la cuptor
- reteta iepure cu masline
Este buna friptura de iepure?
Da. Foarte buna 🙂