Rulada de curcan cu prune si sos de migdale
PrinteazaO reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi, ulei, sare si piper.
- trei pulpe superioare de curcan
- 20 prune uscate (eventual afumate)
- doua lingurite de mustar
- o lingura de pesmet
- un albus
- doua cepe mici
- verdeturi (cimbru, patrunjel)
- doi morcovi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezoseaza pulpele de curcan. Pune la fiert oasele de curcan impreuna cu o ceapa si morcovul, pentru o supa de curcan. Toaca marunt cealalta ceapa, prunele si verdeturile. Pune ceapa la calit cu putin ulei si un praf de sare, iar cand s-a facut sticloasa, adauga prunele si verdeturile.
Amesteca si lasa totul cateva minute pe foc. Lasa umplutura sa se raceasca. Adauga pesmetul, mustarul si albusul batut spuma. Potriveste de sare si piper. Intinde carnea de la cele trei pulpe si bate-le cu ciocanul de snitele. Asaza bucatile cu marginile una peste alta ca sa formeze o singura bucata, apoi intinde umplutura cu prune.
Ruleaza cu grija, incet, astfel incat sa formezi o rulada frumoasa. Prinde capetele cu scobitori si leaga rulada cu sfoara. Intre timp, supa este gata. Scoate morcovii, taie-i felii si formeaza un pat pentru rulada. Asaza rulada in tava, toarna jumatate din supa si da la cuptor. Acopera tava cu o folie si coace la foc potrivit o ora, dupa care lasa rulada descoperita, in cuptor, la foc potrivit, inca 30-40 de minute.
Pentru sosul de migdale, ai nevoie de 150 grame de migdale decojite, doua cani de supa de curcan. Pune migdalele in supa si fierbe-le 20 de minute la foc mic. Pune totul in blender si mixeaza. Ai grija cata supa pui: sosul de migdale trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri.
Rulada de curcan cu prune si sos de migdale
Pofta buna!