Budinca cu mazare
PrinteazaO reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata, ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare si piper.
- 5 cartofi mai mari
- 300 g mazare din conserva
- 200 g costita afumata
- 1/2 ardei gras rosu
- 200 g telemea de oi
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 4 lingura smantana groasa
- 2 linguri unt
- nucsoara rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, î scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele.Scurgi mazărea de zeamă. Tai costiţa bastonaşe, le rumeneşti uşor într-o tigaie neaderentă, apoi le scoţi deoparte din grăsime.
In grăsimea lăsată căleşti puţin ardeiul tăiat cubuleţe. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, aşezi un strat cu felii de cartofi, mazare, costiţă, ardei şi repeţi operaţiunea până epuizezi ingredientele. Intr-un vas bati ouale, adaugi faina, dupa care incorporezi telemeaua de oaie data pe razatoare. Pui 4 linguri de smantana, razi nucsoara si condimentezi cu sare si piper
Torni compoziţia peste legumele din vas, deasupra aşezi bucăţele de costiţă, ardei şi unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 40-50 de minute. O tai direct în formă şi o serveşti caldă, stropită cu puţină smântână.
Budinca cu mazare
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca de mazare
Ce lipseste din reteta asta?
Cred ca ati ratat un pasaj la editare 🙂
Si va rog mult sa completati.
Multumesc
Multumim pentru observatie, am completat reteta. Te mai asteptam pe aici!
vreau sa incerc si eu bucina asta cu mazare