Curcan cu broccoli
PrinteazaO reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper.
- 800 g piept de curcan
- 1 capatana mare de broccoli
- 1 legatura cimbru verde
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri miere
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faceţi o tăietură în carne în aşa fel încât să obţineţi o foaie cât mai mare, cu grosime uniformă. Condimentaţi carnea cu sare şi piper, presărafi-o cu cimbru tăiat mărunt şi rulaţi-o strâns. Puneţi ruloul la frigider pentru 15 minute, până când pregătiţi brocoli. Desfaceţi brocoli în bucheţele şi opăriţi-le 3 minute în apă sărată.
Nu depăşiţi acest timp, pentru că atunci se înmoaie prea tare. Ungeţi o tavă cu ulei, aşezaţi în tavă ruloul de carne şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. Adăugaţi în tavă vinul şi întoarceţi carnea din când în când, ca să se rumenească uniform. Amestecaţi uleiul rămas cu mierea şi cu frunze de cimbru (zdrobite în mojar). Ungeţi din când în când carnea cu acest amestec şi stropiţi-o cu zeama lăsată în tavă.
Când carnea se apropie de prăjirea completă, puneţi în tavă şi bucheţelele de brocoli şi lăsaţi-le la rumenit. întoarceţi din când în când ingredientele, pentru a se prăji uniform. Acest preparat se poate servi rece sau cald.
Curcan cu broccoli
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piept de curcan cu broccoli