Costite umplute
PrinteazaCostite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper, carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru.
Ingrediente:
- 1 bucata costite de porc netaiate
pentru sosul marinat:
- 1 pahar vin alb
- 3 linguri ulei
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- cimbru uscat
- rozmarin
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 400 g carne tocata (amestec vita cu porc)
- 200 g ficatei de pui
- 2 linguri ulei
- 2 felii de paine
- 2 cepe potrivite
- 1 telina potrivita
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 mar verde
- 3 oua
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1/2 legatura marar verde
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 300 g carnati afumati
- 150 ml vin alb
- 100 ml supa de carne strecurata
- 3-4 mere
- 2 cartofi
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare Costite umplute:
Amesteci vinul, uleiul, usturoiul zdrobit, cimbru, rozmarin, sare şi piper, după gust, apoi freci costiţele cu această compoziţie şi le laşi la rece câteva ore.
Intre timp, căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, împreună cu ţelina, morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Laşi până se înmoaie, dai să se răcorească, după care le amesteci cu carnea tocată, ficăţeii tăiaţi mărunt, un măr ras, ouăle, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, sare şi piper, după gust.
Ungi o tavă mare rotundă cu ulei, aşezi un pat cu felii de cartofi, aşezi deasupra, în picioare, costiţele de porc sub formă de coroniţă şi coşi cu aţă.
Umpli coroniţa cu compoziţia de ficat. Aşezi alături cârnaţi şi mere tăiate bucăţi, torni supa, vinul şi condimentezi, după gust, cu cimbru, sare şi piper.
Introduci tava în cuptorul bine încins şi laşi circa o oră şi 10 minute, la foc potrivit.
Cu 10 minute înainte să fie gata, pui deasupra coroniţei feliile de pâine tăiate cubuleţe.
Mai adaugi câte puţină supă până când totul este frumos rumenit.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- costita de porc umpluta de pasti