Pulpa in crusta de sorici

Printeaza

O reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi, piper alb, sare, zahar si vin alb.

Ingrediente:Pulpa in crusta de sorici

  • 1,5 kg pulpă de porc dezosată
  • 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne
  • 2 linguriţe sare grunjoasă
  • 4 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri miere
  • 1cană apă caldă
  • crenguţe de coriandru sau de salvie

pentru sosul marinat:

  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 linguriţă piper alb măcinat
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri vin alb sec

 

Mod de preparare:

Freci bucata de şorici cu sare grunjoasă. Amesteci in­gredientele pentru sosul ma­rinat şi freci bucata de car­ne. Rulezi bucata de carne, o acoperi cu bucata de şorici, legi cu sfoară şi laşi în frigi­der circa două ore.

Aşezi bucata de car­ne într-o tavă mare unsă cu ulei, o ungi cu oţet balsamic, o stropeşti cu ulei, adaugi o cană de apă caldă şi intro­duci tava în cuptorul bine în­cins pentru o oră. După 20 de minute, ungi din nou car­nea cu oţet balsamic, apoi cu miere, adaugi deasupra crenguţe de coriandru sau salvie şi o laşi să se coacă în continuare.

Din când în când, stro­peşti carnea cu sosul din ta­vă până când aceasta va fi bine pătrunsă, iar şoriciul frumos rumenit şi crocant. O serveşti tăiată felii, după ce se răcoreşte puţin. Ală­turi poţi servi diferite garnituri cu cartofi, fasole verde, orez sau cu murături.

Pulpa in crusta de sorici

Pulpa in crusta de sorici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.