Pulpa in crusta de sorici
PrinteazaO reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi, piper alb, sare, zahar si vin alb.
- 1,5 kg pulpă de porc dezosată
- 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne
- 2 linguriţe sare grunjoasă
- 4 linguri oţet balsamic
- 2 linguri ulei
- 2 linguri miere
- 1cană apă caldă
- crenguţe de coriandru sau de salvie
pentru sosul marinat:
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 1 linguriţă piper alb măcinat
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguri vin alb sec
Mod de preparare:
Freci bucata de şorici cu sare grunjoasă. Amesteci ingredientele pentru sosul marinat şi freci bucata de carne. Rulezi bucata de carne, o acoperi cu bucata de şorici, legi cu sfoară şi laşi în frigider circa două ore.
Aşezi bucata de carne într-o tavă mare unsă cu ulei, o ungi cu oţet balsamic, o stropeşti cu ulei, adaugi o cană de apă caldă şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru o oră. După 20 de minute, ungi din nou carnea cu oţet balsamic, apoi cu miere, adaugi deasupra crenguţe de coriandru sau salvie şi o laşi să se coacă în continuare.
Din când în când, stropeşti carnea cu sosul din tavă până când aceasta va fi bine pătrunsă, iar şoriciul frumos rumenit şi crocant. O serveşti tăiată felii, după ce se răcoreşte puţin. Alături poţi servi diferite garnituri cu cartofi, fasole verde, orez sau cu murături.
Pulpa in crusta de sorici
Pofta buna!