Granita de citrice
PrinteazaO reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie, apa minerala, zahar si frunze de lamaita.
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 1 grepfrut
- 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa)
- 200 ml apa minerala
- 50 g zahar
- 4 frunze de lamaita
Mod de preparare:
Pune apa minerală şi zahărul într-o crăticioară şi fier- be-le până când siropul începe să scadă şi se îngroaşă puţin, apoi lasă-1 să se răcească. Amestecă într-un castron zeama citricelor, siropul, 2 linguri din coaja de citrice şi lămâiţa tocată.
Pune compoziţia în congelator, amestecând frecvent cu un tel, în aşa fel încât să obţii un amestec îngheţat cu aspect granulat. Pune graniţa astfel obţinută în pahare sau în cupe şi serveşte-o imediat. Poţi servi această graniţa alături de un platou mixt din peşte şi carne.