Piftie de porc cu morcov (varianta)

Printeaza

Piftie de porc cu morcov 
Piftie de porc cu morcov

Ingrediente:

  • 3-4 picioare de porc
  • 1 ureche
  • 1-2 fâşii de şorici
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine, bine picioarele de porc, şoriciul şi urechea, apoi le pui la fiert în apă ca să le acopere de 5 degete. Pui sare şi laşi să fiarbă 3 ore, iei spuma din când în când. Cureţi morcovul şi pătrunjelul, apoi le adaugi în zeama de piftie şi mai laşi să fiarbă o oră, pe foc mic.

Când sunt fierte, scoţi atât carnea, cât şi legumele, vânturi zeama rămasă de 9 ori, o strecori printr-un tifon şi o dai deo­parte. între timp, cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi îl adaugi în zeama strecurată.

Alegi carnea de pe oase şi o pui într-un pla­tou întins, dar cu marginea puţin înaltă, împreună cu rondele de morcov, câteva fâşii de şorici şi 1-2 frunze de pătrunjel. Le acoperi cu zeamă şi le laşi la rece până a doua zi.

Piftie de porc

Piftie de porc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.