Piftie de porc cu morcov (varianta)
PrinteazaIngrediente:
- 3-4 picioare de porc
- 1 ureche
- 1-2 fâşii de şorici
- 6-7 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine, bine picioarele de porc, şoriciul şi urechea, apoi le pui la fiert în apă ca să le acopere de 5 degete. Pui sare şi laşi să fiarbă 3 ore, iei spuma din când în când. Cureţi morcovul şi pătrunjelul, apoi le adaugi în zeama de piftie şi mai laşi să fiarbă o oră, pe foc mic.
Când sunt fierte, scoţi atât carnea, cât şi legumele, vânturi zeama rămasă de 9 ori, o strecori printr-un tifon şi o dai deoparte. între timp, cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi îl adaugi în zeama strecurată.
Alegi carnea de pe oase şi o pui într-un platou întins, dar cu marginea puţin înaltă, împreună cu rondele de morcov, câteva fâşii de şorici şi 1-2 frunze de pătrunjel. Le acoperi cu zeamă şi le laşi la rece până a doua zi.
Piftie de porc
Pofta buna!