Cartofi umpluti cu carne
PrinteazaO reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt, patrunjel si cascaval.
- 8 cartofi
- 300 g carne tocată
- 2 cepe
- 4 căţei usturoi
- 2 linguri pastă de tomate
- sare
- piper negru măcinat
- cimbru verde
- 3 linguriţe ulei de măsline
- 50 g unt
- pătrunjel pentru ornat
- caşcaval sau parmezan
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb. Separat, se curăţă ceapa şi se taie julien. Se pun untul şi uleiul în tigaie şi apoi ceapa. Se căleşte şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea tocată. Se înăbuşă cu puţină apă, apoi se adaugă sare, piper şi cimbru.
După ce a fiert carnea, se adaugă pasta de tomate şi usturoiul pisat. Se ia de pe foc.Cartofii fierţi se taie, se scoate o parte din miez, se ung cu puţin unt şi se umplu cu came. Se bagă 15 minute în cuptor, apoi se servesc cu caşcaval şi pătrunjel.
Cartofi umpluti cu carne
Pofta buna!