Curry de vinete
PrinteazaCurry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion.
- ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 3 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate
- 400ml lapte de nucă de cocos
- 300ml supă de legume proaspătă (sau făcută prin diluarea unui cubuleţ de concentrat)
- 1 linguriţă de curcuma
- frunze de coriandru dintr-o legătură mare, tocate grosier
pentru pasta de curry:
- 2 cepe mici, tocate
- 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 1 deget de ghimbir, decojit şi tăiat grosier
- 1 tulpină de lemon grass, cojită de exteriorul lemnos, tocată
- 4 ardei iuţi verzi fără seminţe, tocaţi
- tulpini de coriandru dintr-o legătură mare, tocate grosier
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un mixer toate ingredientele pentru pasta de curry până ce obţineţi o compoziţie groasă (adăugaţi apă, cât este nevoie).
Încingeţi trei linguri de ulei într-o cratiţă mare sau înt-un wok şi căliţi vinetele până ce se rumenesc. Scoteţi-le pe o farfurie.
Prăjiţi pasta de curry în lapte de cocos până ce capătă o aromă plăcută.
Adăugaţi restul de lapte, supa şi curcuma, apoi lăsaţi cratiţa la foc mic. Adăugaţi din nou vinetele şi lăsaţi-le să fiarbă uşor până când se înmoaie, dar îşi păstrează forma, aproximativ 10 minute.
Condimentaţi cu frunze de coriandru şi serviţi.
Curry de vinete
Pofta buna!