Mini tarte aromate
PrinteazaO reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie si zahar pudra.
pentru aluat:
- 200 g unt
- 350 g făina
- un praf sare
- 4 linguri smântână lichidă
- coaja de la o lămâie
pentru cremă:
- 4 ouă
- 500 ml lapte
- 4 linguri făină
- 150 g zahăr
- o păstaie vanilie
- un praf sare
- 75 g unt
- coaja de la o lămâie verde
- zeama de la o lămâie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se amestecă cu untul moale si cu smântână. Se adaugă sarea şi se frământă până se obţine o cocă fină, uşor de întins. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece.
Se pune laptele să fiarbă. Se adaugă o păstaie de vanilie. Ouăle se bat bine, se adaugă un praf de sare, zahărul şi făina cernută. Se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe si se toarnă laptele fierbinte. Se adaugă coaja de limă si se pune pe foc. Se amestecă continuu şi, după ce s-a îngroşat, se dă deoparte si se adaugă untul. După ce s-a răcit, se pune şi zeama de lămâie.
Se întinde foaia, se taie si se aşază în forme. Se coc formele. Se scot uşor să nu se rupă. După ce s-au răcit, se pune cremă. Se ornează cu coajă rasă de lămâie verde. Se pudrează pe margini cu zahăr.
Mini tarte aromate
Pofta buna!