Terina de ficat de rata cu piure de nuci

Printeaza

O reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata, coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar, vanilie si lamaie.

Ingrediente:Terina de ficat de rata cu piure de nuci

  • 450 g ficat de rata
  • 20 ml coniac fin
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

pentru piureul de nuci:

  • 250 g nuci
  • 500 ml apa
  • sare

pentru smochine:

  • smochine
  • 10 g zahar
  • 150 ml vintage maury
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Ficatul de raţă îl pui în lapte cu sare, după gust, pentru 30 de minute, după care îl scoţi şi înde­părtezi venele. Il presari cu piper şi nucşoară, după gust, pui co­niacul şi îl laşi la frigider, acope­rit cu folie de plastic sau într-un vas etanş de sticlă, între 1 şi 12 ore, după preferinţă. Pui ficatul în miniforme de tennă şi coci, la 90° C, timp de 40 de minute.

Pentru piureul de nuci, pui nucile cu apa şi un praf de sare la fiert circa 15 minute, după care le laşi să se răcească şi le mixezi în blender.

Pentru smochine, ames­teci, pe foc mic, vinul cu zahărul cu batonul de vanilie şi cu lămâia şi laşi să fiarbă până scade sosul. Terina o serveşti tăiată felii, alături de piureul de nuci şi de smochine acoperite cu sos.

Terina de ficat de rata cu piure de nuci

Terina de ficat de rata cu piure de nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.