Tort de ciocolata cu visine
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina, oua, visinata, frisca si gem de prune.
blat de pandispan:
- 30 g alune tocate
- 40 g ciocolata amaruie
- 4 oua
- 120 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
in plus:
- 500 g visine din visinata
- 300 g ciocolata amaruie
- 150 g migdale macinate
- 5 foi gelatina
- 3 oua
- 2 linguri visinata
- 500 g frisca
- 150 g gem de prune
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 24 cm). Se prăjesc alunele într-o tigaie fără adaos de grăsime. Se toacă ciocolata. Se bat ouăle cu zahărul cca 10 min.;se înglobează alunele, făina, praful de copt şi ciocolata. Se aşază în formă şi se coace 25-30 min.
Se lasă să se răcească şi se taie pe 2 niveluri. Se scurg vişinele şi se păstrează vişinata. Se topeşte ciocolata, tocată în prealabil, în bain-marie; se înglobează migdalele măcinate. Se bat ouăle în bain-marie cu 1 lingură de apă rece. Se încălzeşte puţin vişinata şi se dizolvă gelatina.
Se amestecă împreună cu crema de ouă şi compoziţia de ciocolată; se lasă să se răcească. Se înglobează frişca bătută; se acoperă crema şi se dă la frigider 3 ore. Se amestecă gemul de prune cu 2-3 linguri din vişinata scursă. Se ung blaturile cu acest amestec.
Se aşază blatul inferior în forma de tort şi se acoperă cu 2/5 din spuma de ciocolată; deasupra se aşază vişinele. Apoi se aşază al doilea blat şi se presează puţin; se dă la frigider cca 2 ore. Se desprinde tortul din formă şi se unge cu 2/5 din spuma de ciocolată. Se dă la frigider 1 oră. Restul de spumă se şpriţează deasupra, sub formă de rozete. Se decorează tortul cu vişine.
Tort de ciocolata cu visine
Pofta buna!